Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

#Mimmitkoodaa: rauhaa, rakkautta ja vähän rahaa! Lauteilla Milja Köpsi

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Koodaamista pidetään miesten lajina ja niinpä naisia ei ole alalle liiaksi eksynyt, eikä ohjattu! 

Koodaripulasta kärsivällä ohjelmistoalalla on kuitenkin herätty ongelmaan #mimmitkoodaa -ohjelmalla. Ehkäpä näin saataisiin talenttipohjaa laajennettua. Ohjelmisto- ja E-business Ry:n #Mimmitkoodaa ohjelmasta onkin tullut nopeasti suosittu niin naisten kuin työnantajienkin piirissä. Sen työpajat täyttyvät minuuteissa.

Episodissa Paavo Pauklinin vieraana naisista ja koodaamisesta keskustelemassa #mimmitkoodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Episodi alkaa räväkästi kysymyksellä: “Osaavatko mimmit koodata?”

Siitä on hyvä jatkaa kysymykseen miksi IT-alalla on ylipäätään vähän naisia, ja miksi Suomessa niitä on reilusti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa? Mitä asialle voi tehdä? Ja sopiiko koodaaminen ylipäätään naisille?

Löytyykö naiskoodareille työpaikkoja? Eli onko työnantajapuoli aidosti valmis? Entä mitä ongelmia naisista sitten miesvaltaisissa koodaritiimeissä aiheutuu, vai aiheutuuko?

Mitkä ovat tällaisen hankkeen aloittamisen haasteet, entä mitä apua #mimmitkoodaa tarvitsee menestyäkseen vielä paremmin?

Pohdimme myös millä tavalla naiset ovat parempia koodaajia kuin miehet.

Jos olet nainen ja kiinnostunut koodaamisesta uravaihtoehtona, löydät #mimmitkoodaa hankkeen täältä: http://www.mimmitkoodaa.fi 

Jos olet ohjelmistoalan työnantaja ja haluat olla kouluttamassa naiskoodaajia alalle, ota yhteyttä Milja Köpsiin. 

Episodin blogijutun löydät: https://podcast.netcorp.fi/episodes/mimmitkoodaa-rauhaa-rakkautta-ja-vahan-rahaa-lauteilla-milja-kopsi


Milja Köpsi, #mimmitkoodaa, Ohjelmisto- ja E-business ry.

http://www.mimmitkoodaa.fi 


Mietitkö ohjelmistokehityksen ulkoistusta tai kumppanin valintaa?  

Varaa kanssani ilmainen puolen tunnin konsultaatiopuhelu:  

VARAA ILMAINEN KONSULTAATIOAIKA

 

10 TÄRKEINTÄ KRITEERIÄ OIKEAN OHJELMISTOKEHITYKSEN ULKOISTUSKUMPPANIN VALINTAAN


Jos olet CTO tai softafirman johtaja, olet varmasti huomannut, että ohjelmistokehittäjiä ja muita softaprojektiin tarvittavia osaajia on yleensä todella vaikea löytää.

Olen kerännyt tähän pikaoppaaseeni 10 tärkeintä kriteeriä, joiden perusteella erotat juuri sinulle sopivat kumppanit lukemattomien tarjokkaiden joukosta.


Liidituotannon kolme keskeistä mittaria Loyalisticissa
LATAA OPAS