Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Kirjoitukset ajalta joulukuu 2019

Miksi ulkoistaminen ei sovi meille, lauteilla Mika Kukkonen, Etaika

maanantai 30. joulukuuta 2019

Kun ohjelmistokehittäjien löytäminen on kiven alla, päätyy moni ratkaisemaan pullonkaulaa ulkoistamisella. Kaikille se ei kuitenkaan sovi.

Tässä episodissa Paavo Pauklinin vieraana on Etaikan COO ja partneri Mika Kukkonen ja aiheena miksi Etaika ei ole päätynyt ulkoistamaan ohjelmistokehitystä, vaan on valinnut kasvattajaseuran roolin.

Paljonko päätöksessä painaa turvallisuus, julkisen sektorin asiakkaat tai suomenkieli? Mitä riskejä he näkivät ulkoistuksessa? Entä mitä rajoittavia tekijöitä omasta organisaatiosta, tavoista ja prosesseista löytyi? Paavo ja Mika puhuvat myös siitä kuinka paljon johtamista kehittäjät tarvitsevat, ulkoistettuna tai omassa tiimissä.

Episodissa kuulet myös Paavon kokemuksia mitä syitä ja riskejä vastaavat yritykset ovat ulkoistuksessa nähneet ja miten nuo riskit ja pelot ovat toteutuneet, jääneet toteutumatta ja miten niitä on ylipäätään hallittu.

Kuinka Finago tuplasi ohjelmistokehityskykynsä nearshoringilla. Lauteilla CTO Lauri Lehtonen

maanantai 9. joulukuuta 2019

Kun Accountor Finago sai ison rahoituksen, oli ohjelmistokehityskin tuplattava, ja nopeasti.

Lauri Lehtonen oli tullut CTO:n rooliin 28 vuotiaana, ja joutui nyt miettimään miten ja millä prosessilla ohjelmistokehityskyky tuplattaisiin.

Rekrytointitilanne kotimaassa oli hyvästä taloustilanteesta johtuen haastava. Kehittäjiä oli erittäin vaikea rekrytoida, aivan kuten nyt.