Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Miksi ulkoistaminen ei sovi meille, lauteilla Mika Kukkonen, Etaika

maanantai 30. joulukuuta 2019

Kun ohjelmistokehittäjien löytäminen on kiven alla, päätyy moni ratkaisemaan pullonkaulaa ulkoistamisella. Kaikille se ei kuitenkaan sovi.

Tässä episodissa Paavo Pauklinin vieraana on Etaikan COO ja partneri Mika Kukkonen ja aiheena miksi Etaika ei ole päätynyt ulkoistamaan ohjelmistokehitystä, vaan on valinnut kasvattajaseuran roolin.

Paljonko päätöksessä painaa turvallisuus, julkisen sektorin asiakkaat tai suomenkieli? Mitä riskejä he näkivät ulkoistuksessa? Entä mitä rajoittavia tekijöitä omasta organisaatiosta, tavoista ja prosesseista löytyi? Paavo ja Mika puhuvat myös siitä kuinka paljon johtamista kehittäjät tarvitsevat, ulkoistettuna tai omassa tiimissä.

Episodissa kuulet myös Paavon kokemuksia mitä syitä ja riskejä vastaavat yritykset ovat ulkoistuksessa nähneet ja miten nuo riskit ja pelot ovat toteutuneet, jääneet toteutumatta ja miten niitä on ylipäätään hallittu.

Mitä tuttuja syitä ohjelmistokehityksen ulkoistamisen puolesta tai vastaan sinä löydät episodista? Kuuntele tai katso podcast-episodi.

Tietoja vieraasta:

Mika Kukkonen: https://www.linkedin.com/in/mikakukkonen/

Etaika Oy: https://etaika.fi/

10 TÄRKEINTÄ KRITEERIÄ OIKEAN OHJELMISTOKEHITYKSEN ULKOISTUSKUMPPANIN VALINTAAN


Jos olet CTO tai softafirman johtaja, olet varmasti huomannut, että ohjelmistokehittäjiä ja muita softaprojektiin tarvittavia osaajia on yleensä todella vaikea löytää.

Olen kerännyt tähän pikaoppaaseeni 10 tärkeintä kriteeriä, joiden perusteella erotat juuri sinulle sopivat kumppanit lukemattomien tarjokkaiden joukosta.


Liidituotannon kolme keskeistä mittaria Loyalisticissa
LATAA OPAS