Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Minkälaista on etätyö työntekijän näkökulmasta, lauteilla Roope Koski, UX

sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Etätyötä tehdään yhä enemmän ohjelmistoprojekteissa. On kyse sitten omista  työntekijöistä, konsulteista tai omaan tiimiin liitetyistä nearshoring-kumppanin kehittäjistä, etätyö lisääntyy koko ajan. Yhä useammin kyse ei ole pelkästään satunnaisesta etätekemisestä, vaan osa tiimistä tai peräti koko tiimi saattaa työskennellä jatkuvasti etänä.

Episodissa Paavo Pauklinin haastateltavana on kokenut UX designer ja käytettävyystestaaja Roope Koski, joka on asunut ja palvellut suomalaisia asiakkaita etänä jo 12 vuoden ajan.

Oletko miettinyt millaiselta etätyö tuntuu konsultin tai työntekijän näkökulmasta? Mitä työnantajan tai asiakkaan tulisi huomioida, jotta etätyöskentely olisi mahdollisimman menestyksekästä?

  • Mitä hyötyjä etätyöllä saavutetaan? Entä mitä haittaa etätyöstä on?
  • Kenelle se sopii?
  • Onko etätyötä tekevä työntekijä tai konsultti tuottavampi, vai pitäisikö sittenkin vaatia fyysistä läsnäoloa?
  • Milloin palaverit on syytä järjestää kasvokkain, entä milloin ja millaisilla työtavoilla arki saadaan rullaamaan verkon yli?
  • Onko 100% etätyö toteutumaton unelma vai realismia?
  • Millaisilla välineillä ja tavoilla tiimissä kommunikoidaan tehokkaimmin kun osa tiimistä työskentelee etänä?
  • Millaisia virheitä yleensä tehdään kun etätyöntekijälle annetaan tehtäviä tiimin tai johdon toimesta?

Ja lopuksi kaikille etätyöstä haaveileville: Millaiselta Roopen ura etäkonsulttina oikein vaikuttaa? Miten hän hankkii asiakkaita? Miten työskentelee? Ja sopisiko samanlainen elämäntyyli sinulle?


Roope Koski, Usabilitytest

Jos tarvitset kokenutta UX designeria ja käytettävyystestaajaa projektiisi, löydät yhteystiedot Roope Kosken kotisivuilta. Voit seurata häntä myös Twitterissä.


Mietitkö ohjelmistokehityksen ulkoistusta tai kumppanin valintaa?  

Varaa kanssani ilmainen puolen tunnin konsultaatiopuhelu:  

VARAA ILMAINEN KONSULTAATIOAIKA

 

10 TÄRKEINTÄ KRITEERIÄ OIKEAN OHJELMISTOKEHITYKSEN ULKOISTUSKUMPPANIN VALINTAAN


Jos olet CTO tai softafirman johtaja, olet varmasti huomannut, että ohjelmistokehittäjiä ja muita softaprojektiin tarvittavia osaajia on yleensä todella vaikea löytää.

Olen kerännyt tähän pikaoppaaseeni 10 tärkeintä kriteeriä, joiden perusteella erotat juuri sinulle sopivat kumppanit lukemattomien tarjokkaiden joukosta.


Liidituotannon kolme keskeistä mittaria Loyalisticissa
LATAA OPAS