Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Kirjoitukset ajalta tammikuu 2020

Konsultit vastaan omat kehittäjät, lauteilla Marko Saaresto, Rakettitiede

perjantai 10. tammikuuta 2020

Konsulttina vai työsuhteessa?

Kun tarvitaan ohjelmistokehittäjää, kumpi on parempi yritykselle? Entä työntekijälle?

Tässä episodissa paneudumme siihen miten konsulttikehittäjä eroaa työntekijäkehittäjästä resurssina kuin uravalintanakin. Milloin kannattaa palkata konsultti, ja milloin taas suoraan omalle palkkalistalle? Miten johtaminen eroaa? Entä työ tekijän näkökulmasta?

Aiheesta Paavo Pauklinin vieraana keskustelemassa Rakettitieteen toimitusjohtaja Marko Saaresto, mies, jolla on kokemusta pöydän molemmilta puolilta. Hän on tehnyt pitkän uran kehittäjänä kuin myös konsulttina ja johtaa nyt konsulttiyritystä.

Minkälaista on etätyö työntekijän näkökulmasta, lauteilla Roope Koski, UX

sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Etätyötä tehdään yhä enemmän ohjelmistoprojekteissa. On kyse sitten omista  työntekijöistä, konsulteista tai omaan tiimiin liitetyistä nearshoring-kumppanin kehittäjistä, etätyö lisääntyy koko ajan. Yhä useammin kyse ei ole pelkästään satunnaisesta etätekemisestä, vaan osa tiimistä tai peräti koko tiimi saattaa työskennellä jatkuvasti etänä.

Episodissa Paavo Pauklinin haastateltavana on kokenut UX designer ja käytettävyystestaaja Roope Koski, joka on asunut ja palvellut suomalaisia asiakkaita etänä jo 12 vuoden ajan.

Oletko miettinyt millaiselta etätyö tuntuu konsultin tai työntekijän näkökulmasta? Mitä työnantajan tai asiakkaan tulisi huomioida, jotta etätyöskentely olisi mahdollisimman menestyksekästä?