Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Kasvu nollasta sataan - miten Wunderdog teki sen 5 vuodessa? Lauteilla Ville Komulainen

25. marraskuuta 2019

Ohjelmistopalvelutalo Wunderdog on kasvanut viidessä vuodessa nollasta sataan henkeen. Miten temppu tehtiin ja mitä se on vaatinut?

Podcast-episodissa Paavo Pauklinin vieraana Wunderdogin tarinaa kertomassa yksi perustajista, COO Ville Komulainen. 

Episodi alkaa Ville Komulaisen omasta 20 matkasta Commandore 64:sella koodaamisesta kohti johtajan saappaita. Minkälainen tuo henkilökohtainen kehittyminen on ollut?

Minkälainen on suomalainen SaaS-markkina tänään? Lauteilla Antti Pietilä, SaaS-klubi

19. marraskuuta 2019

Ohjelmistobusiness on nopeasti muuttunut pilvipohjaiseksi, puhutaan siis SaaS- eli pilviohjelmistoista.

Missä Suomi SaaSissa nyt mennään? Siitä Paavo Pauklinin kanssa episodissa keskustelemassa Antti Pietilä, Ohjelmisto- ja E-business ry:n SaaS-klubin perustaja ja vetäjä, sekä SaaS-yrittäjä itsekin Loyalistic Oy:ssä.

Mitä SaaS, eli Software-as-a-Service oikein tarkoittaa? Mikä on SaaSia, ja mikä ei ole SaaSia? Entä mitkä ovat SaaSin edut ostajalle ja ohjelmistotalolle?

Nearshoringin ja ohjelmistokehityksen ulkoistuksen arkipäiväiset haasteet. Lauteilla Juhani Hyttinen/Finago ja Eino Hämäläinen / Opinahjo

7. marraskuuta 2019

Minkälaista on ohjelmistokehityksen ulkoistuksen arkipäivä on? Siitä Paavo Pauklinin kanssa keskustelemassa Juhani Hyttinen Finagosta ja Eino Hämäläinen Opinahjosta.

- Miksi ohjelmistokehitystä ei tehdä itse, vaan päädyttiin ulkoistukseen?
- Miksi ulkoistus tehtiin lähelle Puolaan, eli ns. nearshoringina, eikä kauas esim. Intiaan?
- Entä kulttuurierot? Kuinka lähellä tai kaukana Puola on suomalaisesta työkulttuurista?
- Miten ulkoistuksen sopivuus testataan pilotilla?
- Miten kotimaan ja kumppanin tiimien välillä ja sisällä kommunikaatio saadaan sujumaan?
- Mitä voi ja kannattaa ulkoistaa, ja mitä taas ei voi tai kannata ulkoistaan?
- Kuinka tarkasti asiat on speksattava? Ja mikä on hyvä speksi? Entä eroaako speksi, joka tehdään omalle tai ulkoistetulle tiimille?

Kehittäjä, josta ei pitänyt tulla yrittäjää. Lauteilla Ukko.fi:n perustaja Ukko Kumpulainen

24. lokakuuta 2019

Ukko.fi on yksi nopeimmin kasvavia startupeja juuri nyt. Mutta perustaja Ukko Kumpulaisesta ei pitänyt tulla yrittäjää, eikä ideasta yritystä.

Kuinka Ukko Kumpulainen on ohjelmistokehittäjänä on onnistunut kasvattamaan ideasta yhden Suomen nopeimmin kasvavan startupin? Ja miten hänen on itse täytynyt matkalla kehittyä.

Entä mikä rooli ohjelmistokehityksen ulkoistuksella on yrityksessä, jota ei pitänyt syntyä? 

Miten Siili Solutions käyttää ulkoistettuja ohjelmistokehittäjiä kasvaakseen. Lauteilla Mika Rosslyn, Siili Solutions Oyj.

14. kesäkuuta 2019

Miksi Siili käyttää alihankkijoita ja ulkoistettua työvoimaa kasvaakseen?

Miten hyviä puolalaiset ja bulgarialaiset ohjelmistokehittäjät ovat? Eroaako heidän tuottavuutensa suomalaisista ohjelmistokehittäjistä, ja mihin sinun yrityksesi kannattaisi keskittyä toimiessasi monitoimittajaympäristössä?

Siili Solutions on perustettu vuonna 2005, ja se on kasvanut aina siitä lähtien noin 15 % vuodessa. Äskettäin yritys ylitti 700 työntekijän rajapyykin, eikä kasvu osoita hiipumisen merkkejä.

Mutta jopa Siilin kaltaiselle yritykselle ohjelmistokehittäjien löytäminen ei ole helppoa.

Mika Rosslyn on ollut mukana IT busineksessä yli 30 vuotta ja nähnyt kuinka markkina on muuttunut monta kertaa. Alihankinnasta vastaavana johtajana Rosslynin vastuulla Siili Solutionilla on viimeiset kuusi vuotta ollut kumppanuudet ja ulkoistukset, joilla on ollut suuri vaikutus yrityksen voimakkaaseen kasvuun.